Reggeborgh verzorgt skeelerclinics op basisscholen

Sinds 2019 verzorgt Reggeborgh skeelerclinics op basisscholen in Oost-Nederland. Op een speelse en professionele manier worden kinderen geënthousiasmeerd om buiten lekker actief te zijn op de skeelers. Dit doen wij omdat wij het belangrijk vinden dat ieder kind de kans krijgt om te kunnen sporten.

Leren skeeleren van profs

De clinics worden georganiseerd voor de groepen 5,6,7 en 8 van de basisschool. Onder begeleiding van professionele instructeurs leren kinderen de basisprincipes van het skeeleren. Hoe maak ik een bochtje. Hoe moet ik remmen. En wat heb je allemaal nodig om veilig te kunnen skeeleren. Eén van de leerlingen vertelt enthousiast: “We moesten slalommen om pionnen en olifantenoren maken. Ik kon het eerst niet, maar nu kan ik het wel!” Stefan Westenbroek, schaatser bij Team Reggeborgh vervolgt: “Iedereen deed heel enthousiast mee aan de clinic. Bij de wedstrijdjes gingen ze ook echt hard. Het is mooi dat we middels deze clinics de jeugd kunnen enthousiasmeren voor de sport.”

Veiligheid voorop

Kinderen leren tijdens de clinic hoe ze veilig kunnen skeeleren. Een helm is erg belangrijk, maar ook knie-, ellenboog- en polsbeschermers zijn nuttig. De Reggeborgh skeelerbus neemt alle materialen, inclusief de skeelers mee naar het schoolplein of de skeelerbaan.

Meer dan 100 scholen bezocht

Het vaste team van trainers, onder leiding van voormalig prof skeeleraar Monique Roosenboom, heeft al voor meer dan 100 scholen clinics verzorgd. “Vanaf de start in 2019 ben ik bij de skateclinics betrokken. Leerilngen krijgen op een speelse, maar ook leerzame manier les, waarbij we veiligheid en plezier hoog in het vaandel hebben staan. En het leuke is; echt iedereen kan meedoen!”, aldus Monique. De clinics worden jaarlijks georganiseerd in de maanden april t/m juni, september en oktober.