Sponsoring & goede doelen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Nederland een gezonde toekomst heeft. Wij willen dan ook graag bijdragen aan de gezondheidsbevordering van de maatschappij. Zo ondersteunen wij (academische) ziekenhuizen bij diverse medisch wetenschappelijke onderzoeken. Deze onderzoeken lopen vaak meerdere jaren en wij volgen de ontwikkelingen op de voet.

Daarnaast ondersteunen wij regionale initiatieven op het gebied van maatschappelijk welzijn en sport. Wij zijn van mening dat sport gezond is en dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn, van jong tot oud. Zowel voor topsporters, amateursporters en atleten met een beperking.

Hieronder ziet u een selectie van de partnerships. Activiteiten waar we trots op zijn.

 • Future of Twente

  Reggeborgh is één van de founding partners van Future of Twente. Het is een collectief van Twentse bedrijven dat staat en gaat voor meer vrouwelijk talent in het bedrijfsleven én daarbuiten. Wij onderschrijven het belang van diversiteit en inclusie van harte. Als gezamenlijk initiatief zijn we hoofdsponsor van FC Twente Vrouwen.

  Zij zijn in seizoen 2021-2022 voor de 8e keer op rij landskampioen geworden.

 • Zeldzame Ziekten Fonds

  Het Zeldzame Ziekten Fonds helpt mensen met een zeldzame ziekte. Dit doen ze door geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek, door bekendheid te geven aan zeldzame ziekten en door het faciliteren van lotgenoten contact. Reggeborgh heeft een langdurig partnership met het Zeldzame Ziektenfonds. Wij hopen door onze bijdrage een grotere bewustwording te creëren en de ontwikkeling van een goede behandeling voor een van de vele zeldzame ziekten mogelijk te maken.

 • Schaatsteam Reggeborgh

  Sinds 2019 zijn we trotse sponsor van Schaatsteam Reggeborgh. Wat begon als een sprintploeg is ondertussen uitgegroeid tot een sprint- en allroundteam. In ons team schaatsen jonge talenten samen met ervaren schaatsers, zoals Kjeld Nuis, Femke Kok, Patrick Roest en Marrit Fledderus. Daarnaast zijn we de hoofdsponsor van Marathonteam Reggeborgh.

 • Antoni van Leeuwenhoek

  Kanker is één van de meest voorkomende ziektes in Nederland. Het is een ingewikkelde ziekte, die vaak niet makkelijk te genezen is en die veel mensen raakt. Het is onze droom dat kanker in de toekomst wel te genezen is. Daarom ondersteunen wij samen met een aantal partners het ‘AVL Centrum voor Celtherapie’. Dit internationaal gerenommeerde centrum richt zich op de ontwikkeling van nieuwe strategieën om immuun-cellen effectief in te zetten voor de behandeling van verschillende vormen van kanker.

 • Reggeborgh Research Fellowship

  Samen met ziekenhuizen MST en ZGT starten we een uniek onderzoeksprogramma voor medisch technologische talenten. Onder de naam Reggeborgh Research Fellowship willen de organisaties Twente als toptechnologische regio nog beter profileren, investeren in innovaties in de gezondheidszorg en talent voor Twente behouden. In het research fellowship krijgen getalenteerde artsen en technisch geneeskundigen de kans om toegepast wetenschappelijk onderzoek uit te voeren binnen één van de Twentse topklinische ziekenhuizen.

  Lees verder
 • Stichting Robopump

  Inreda is één van de belangrijke spelers in de TechMed industrie in Twente. Zij hebben een kunstmatige alvleesklier ontwikkeld, die het leven voor mensen met diabetes type I een stuk aangenamer kan maken. Reggeborgh ondersteunt een onderzoek waarin het gebruik van de kunstmatige alvleesklier wordt onderzocht bij jongeren tussen 12-18 jaar. Dit onderzoek levert een belangrijke bijdrage aan de behandeling van Diabetes en de kwaliteit van leven bij deze jonge doelgroep.

 • Villa Joep

  Villa Joep is hét fonds op het gebied van neuroblastoom kinderkanker. Jaarlijks krijgen 25 tot 30 jonge kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. Hun genezingskans is schrikbarend laag. Wij zijn al lange tijd donateur en steunen het wetenschappelijk onderzoek naar neuroblastoom zodat we de kans op genezing versnellen én vergroten.

 • Pioneers in Healthcare

  Het Pioneers in Health Care Innovatiefonds is een samenwerking tussen de Universiteit Twente, Saxion, Medisch Spectrum Twente, Ziekenhuisgroep Twente, Deventer Ziekenhuis. Sinds 2020 ondersteunt Reggeborgh dit Twentse fonds. Met dit innovatiefonds stimuleren de partners een duurzame samenwerking tussen de wereld van nieuwe technologieën en de medische praktijk. Lees hier meer over de projecten die dit jaar worden ondersteund.

 • Nederlandse Brandwonden Stichting

  Jaarlijks worden veel mensen geconfronteerd met brandwonden: gemiddeld zijn circa 900 personen betrokken bij een ernstig brandwondenongeval en worden opgenomen in één van de drie gespecialiseerde brandwondencentra in Beverwijk, Rotterdam of Groningen. Vanzelfsprekend brengt dat veel ziekteleed bij de betrokkenen met zich mee. Reden voor ons om een medisch wetenschappelijk onderzoek naar het kweken van patiënt-eigen huid voor huidtransplantaties bij ernstige brandwonden te ondersteunen.

 • Usher syndroom

  Kun jij je voorstellen dat je niet alleen doof of slechthorend bent, maar ook nachtblind en langzamerhand helemaal je gezichtsvermogen verliest? Dit gebeurt bij patiënten met het Ushersyndroom. Het Radboudumc is het expertisecentrum voor het syndroom van Usher. Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar behandeling van de ziekte door gentherapie. Dit onderzoek wordt de komende jaren door Reggeborgh financieel ondersteund.

 • Special Olympics Nationale Spelen 2022

  In juni 2022 werden de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 gehouden in Twente. In 14 Twentse gemeenten werden 25 sporttoernooien georganiseerd. Ruim 2.300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland gingen de sportieve strijd aan met elkaar. Reggeborgh was één van de trotse hoofdsponsoren. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten.