Sponsoring & goede doelen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Nederland een gezonde toekomst heeft. Wij willen dan ook graag bijdragen aan de gezondheidsbevordering van de maatschappij. Zo ondersteunen wij (academische) ziekenhuizen bij diverse medisch wetenschappelijke onderzoeken. Deze onderzoeken lopen vaak meerdere jaren en wij volgen de ontwikkelingen op de voet.

Daarnaast ondersteunen wij regionale initiatieven op het gebied van maatschappelijk welzijn en sport. Wij zijn van mening dat sport gezond is en dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn, van jong tot oud. Zowel voor topsporters, amateursporters en atleten met een beperking.

Hieronder ziet u een selectie van de partnerships. Activiteiten waar we trots op zijn.

 • Zeldzame Ziekten Fonds

  Het Zeldzame Ziekten Fonds helpt mensen met een zeldzame ziekte. Dit doen ze door geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek, door bekendheid te geven aan zeldzame ziekten en door het faciliteren van lotgenoten contact. Reggeborgh heeft een langdurig partnership met het Zeldzame Ziektenfonds. Wij hopen door onze bijdrage een grotere bewustwording te creëren en de ontwikkeling van een goede behandeling voor een van de vele zeldzame ziekten mogelijk te maken.

 • S(C)ool on wheels

  Fonds Gehandicaptensport heeft haar bestaande S(C)ool on Wheels programma doorontwikkeld voor het speciaal onderwijs met ondersteuning van Reggeborgh. Deze nieuwe S(C)ool on Wheels Uniek clinics zijn voorzien van nieuw lesmateriaal en de benodigde sporthulpmiddelen, zodat kinderen in het speciaal onderwijs ook kunnen deelnemen.

 • Antoni van Leeuwenhoek

  Kanker is één van de meest voorkomende ziektes in Nederland. Het is een ingewikkelde ziekte, die vaak niet makkelijk te genezen is en die veel mensen raakt. Het is onze droom dat kanker in de toekomst wel te genezen is. Daarom ondersteunen wij samen met een aantal partners het ‘AVL Centrum voor Celtherapie’. Dit internationaal gerenommeerde centrum richt zich op de ontwikkeling van nieuwe strategieën om immuun-cellen effectief in te zetten voor de behandeling van verschillende vormen van kanker.

 • Stichting Robopump

  Inreda is één van de belangrijke spelers in de TechMed industrie in Twente. Zij hebben een kunstmatige alvleesklier ontwikkeld, die het leven voor mensen met diabetes type I een stuk aangenamer kan maken. Reggeborgh ondersteunt een onderzoek waarin het gebruik van de kunstmatige alvleesklier wordt onderzocht bij jongeren tussen 12-18 jaar. Dit onderzoek levert een belangrijke bijdrage aan de behandeling van Diabetes en de kwaliteit van leven bij deze jonge doelgroep.

 • Villa Joep

  Villa Joep is hét fonds op het gebied van neuroblastoom kinderkanker. Jaarlijks krijgen 25 tot 30 jonge kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. Hun genezingskans is schrikbarend laag. Wij zijn al lange tijd donateur en steunen het wetenschappelijk onderzoek naar neuroblastoom zodat we de kans op genezing versnellen én vergroten.

 • Nederlandse Brandwonden Stichting

  Jaarlijks worden veel mensen geconfronteerd met brandwonden: gemiddeld zijn circa 900 personen betrokken bij een ernstig brandwondenongeval en worden opgenomen in één van de drie gespecialiseerde brandwondencentra in Beverwijk, Rotterdam of Groningen. Vanzelfsprekend brengt dat veel ziekteleed bij de betrokkenen met zich mee. Reden voor ons om een medisch wetenschappelijk onderzoek naar het kweken van patiënt-eigen huid voor huidtransplantaties bij ernstige brandwonden te ondersteunen.

 • Usher syndroom

  Kun jij je voorstellen dat je niet alleen doof of slechthorend bent, maar ook nachtblind en langzamerhand helemaal je gezichtsvermogen verliest? Dit gebeurt bij patiënten met het Ushersyndroom. Het Radboudumc is het expertisecentrum voor het syndroom van Usher. Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar behandeling van de ziekte door gentherapie. Dit onderzoek wordt de komende jaren door Reggeborgh financieel ondersteund.

Overige informatie

Stichting Reggeborgh
Fiscaal nummer 8550.56.605

Contact opnemen?
Postbus 319, 7460 AH Rijssen
stichting@reggeborgh.nl

Bestuurssamenstelling
Het bestuur van Stichting Reggeborgh bestaat uit 3 personen. Zij bekleden de functie van voorzitter, penningmeester en secretaris. Zie ook het beleidsplan en de publicatieplicht voor meer informatie.