Maarten van der Weijden is gestart met de Elfstedentriatlon

Maarten van der Weijden is gistermorgen, zondag 18 juni, in Leeuwarden begonnen aan zijn Elfstedentriatlon: achtereenvolgens 200 kilometer zwemmen, 200 kilometer fietsen en 200 kilometer wandelen, met zo min mogelijk slapen en rusten tussendoor. Hij doet dit om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Mede door de sponsoring van Reggeborgh gaat 100% van de donaties direct naar kankeronderzoek. Veel collega's zwemmen, fietsen of wandelen een deel van de tocht met hem mee.


Elf steden, elf onderzoeken

Aan elke stad is een onderzoek verbonden. Inspiratoren en onderzoekers vertellen in de steden over de onderzoeken die zij willen uitvoeren met het geld dat wordt opgehaald in deze Elfstedentriatlon. Reggeborgh is al jaren betrokken bij Stichting Villa Joep. Villa Joep is de inspirator en aanjager van activiteiten die leiden tot het uit de wereld helpen van neuroblastoom. We zijn er trots op dat 1 van de 11 geselecteerde onderzoeken met behulp van Villa Joep is uitgekozen. Bekijk hieronder de video van Dagmar en Youp, die als inspirator vertellen over neuroblastoomkanker.


Wil je doneren?

Dat kan via de donatiepagina van Team Reggeborgh of via de website van de Maarten van der Weijden Foundation.

Wil je Maarten live volgen?

Bekijk dan hier de website van de Elfstedentriatlon voor de live GPS tracking en de webcam van de NOS.

Daarnaast zendt de NOS dagelijks tussen 19.00 - 19.50 uur het programma Elfstedentriatlon 2023 uit op NPO 1. Herman van der Zande blikt met deelnemers, onderzoekers terug op de dag die geweest is. Bekijk de uitzendingen live of kijk ze hier terug.

Fotografie: Raymond van Olphen

Meer actueel