Reggeborgh Foundation steunt topsporters Sanne Wevers en Jennette Jansen

RIJSSEN - Reggeborgh Foundation gaat turnster Sanne Wevers en handbiker Jennette Jansen steunen op weg naar de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs volgend jaar. ‘Samen op weg naar Parijs 2024’ wordt de insteek van deze bijzondere samenwerking.

Topturnster Sanne Wevers wil nog één keer vlammen op de Olympische Spelen. Na er een periode uit te zijn geweest, keerde de atlete dit jaar terug aan de wereldtop. Wevers (32) won in april goud op de balk tijdens de Europese kampioenschappen in het Turkse Antalya en werd in oktober vierde op het WK in Antwerpen. “Ik ben ontzettend blij met de ondersteuning van Reggeborgh Foundation. Het stelt mij in staat het Olympische jaar optimaal in te richten”, zegt de turnster met Twentse roots. De passie voor het turnen is ook in haar tussenjaar niet verdwenen. Wevers besloot nog één keer alles op alles te zetten voor de Olympische Spelen in Parijs. “Reggeborgh Foundation is een sterke partner op deze route. Daarnaast vind ik het heel mooi dat we samen de ambitie hebben om maatschappelijk impact te maken. We geloven in de kracht van sport”, zegt Wevers, die in 2016 geschiedenis schreef door als eerste Nederlandse turnster olympisch goud te winnen. Dankzij de steun kan ze enkele trainingskampen in het buitenland houden en trainen op dezelfde balk die straks in de Parijse arena staat.

Jennette Jansen uit Westerhaar won haar eerste gouden medaille tijdens de Paralympische Spelen van 1988 in Seoul. Ze veroverde daar als wheeler maar liefst drie keer goud. Haar vierde gouden plak won Jansen tijdens de laatste Spelen in Tokio 2021. Als handbiker won ze de wegwedstrijd, in de tijdrit was ze goed voor brons. De Paralympics in Parijs worden haar achtste Spelen. “En dat worden echt mijn laatste”, lacht Jansen (55). Eerder deed de Twentse handbiker op de Paralympische Spelen al mee in de disciplines atletiek (wheeler) en rolstoelbasketbal. Dankzij de steun van Reggeborgh Foundation kan ze op trainingskamp en met een nieuwe op maat gemaakte handbike richting Parijs. “Hoe mooi is het dat dit op mijn pad komt. Ik vind het een hele eer dat ik mijn sportcarrière kan afsluiten samen met zo’n mooie partij als Reggeborgh”, zegt Jansen, die in Parijs op de wegwedstrijd tot één van de kanshebbers behoort. “Ik ga voor goud.”

De bijzondere samenwerking ontstond afgelopen zomer toen beide atleten afzonderlijk van elkaar in gesprek kwamen met Reggeborgh Foundation. “Onafhankelijk van elkaar deelden Sanne en Jennette hun ultieme droom om nog één keer alles te geven voor hun laatste Spelen", licht Inge Wessels toe. "Opvallend zijn de parallellen in hun verhalen. Het zijn twee sterke vrouwen uit de regio Twente, die met hun jarenlange toewijding, hoogtepunten en tegenslagen nog steeds op het allerhoogste niveau acteren.” Daarmee was het zaadje geplant dat uitgroeide tot het plan om de krachten te bundelen. Wessels: “Dat Sanne en Jennette zowel de Olympische als de Paralympische sport belichamen, maakt dat zij een gouden duo zijn voor ons als ambassadeurs voor de sport. En niet alleen voor ons. Hun persoonlijke motivatie en veerkracht kunnen een inspiratiebron zijn voor velen. En natuurlijk zijn wij ontzettend trots dat beide topatleten onderdeel zijn van onze Reggeborgh ‘sporters-familie’. We gaan ze op de voet volgen en wensen ze alle succes op weg naar Parijs”, aldus Wessels.

Meer actueel