Reggeborgh financiert gebouwen nieuwe trainingscentrum FC Twente

Al sinds lange tijd heeft FC Twente de wens een trainingscentrum voor de eerste selecties van de vrouwen en de mannen tot stand te brengen in Enschede. De afgelopen periode zijn er meerdere gesprekken gevoerd tussen FC Twente en Reggeborgh over de realisatie van die wens. FC Twente is zeer verheugd te kunnen melden dat Reggeborgh de financiering van de gebouwen van het trainingscentrum voor haar rekening neemt. FC Twente gaat daarna de gebouwen huren van Reggeborgh. FC Twente moet nog financiers vinden voor de velden en de overige kosten. Zodra dit is afgerond kan het voorstel aan de gemeente worden voorgelegd.

Totstandkoming trainingscentrum past in visie Reggeborgh

De ondersteuning van de realisatie van het trainingscentrum voor FC Twente past in de visie van Reggeborgh. Onder de vlag van Reggeborgh Foundation ondersteunt Reggeborgh onder andere veel medisch wetenschappelijk onderzoek en sportieve activiteiten. “Een gezonde toekomst voor iedereen” is een van de drijfveren, waarbij wordt gestreefd naar vernieuwing en vooruitgang in de gezondheidssector en naar een sportieve generatie.

Reggeborgh neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid met dit soort meerjarige samenwerkingsverbanden, waarin de kracht van sport, medische innovaties en de persoonlijke betrokkenheid vanuit de foundation benut worden.

In deze filosofie past ook de samenwerking voor de totstandkoming van het nieuwe trainingscentrum van FC Twente. Het wordt bovendien een centrum waarin partijen op het gebied van medische ondersteuning zich gaan vestigen, die mede ten dienste staan van de speelsters en de spelers van FC Twente. Het wordt in Nederland het eerste trainingscentrum van een Betaald Voetbal Organisatie waarbij vrouwen en mannen van gelijkwaardige faciliteiten gebruik kunnen maken. Dat is uniek en in het kader van gelijkwaardigheid een belangrijke ontwikkeling.

Voor FC Twente is het een geweldige kans om voor FC Twente Vrouwen een wedstrijdaccommodatie op Champions League-niveau te realiseren.

De aan te leggen trainingsvelden zullen zowel door de FC Twente vrouwen als mannen worden gebruikt. Ook de faciliteiten rondom de velden zullen passen bij een topsportomgeving

Trainingscomplex FC Twente is onderdeel van TOP Sportcampus Diekman-West
Diekman-West voorziet onder meer in de ontwikkeling van een talentencampus, zwembad, sportmedisch centrum, huisvesting en wedstrijd- en trainingsaccommodatie van FC Twente. Deze ontwikkeling is onderdeel van de totale masterplanontwikkeling op Sportcampus Diekman. De visie is dat TOP (Training Opleiding Plezier) Sportcampus Diekman een ontmoetingsplek moet zijn voor sporters en professionals, waarbij talentonwikkeling voor de stad én voor de regio wordt bevorderd.

Meer actueel