Meer dan 70 deelnemers sporten bij Only Friends Twente

Sinds het begin van de oprichting in 2019 ondersteunt Reggeborgh Only Friends Twente. Dit is een sportclub waar mensen met een beperking wekelijks samen sporten. De missie is: iedereen moet kunnen sporten, ongeacht welke beperking je hebt.

Only Friends faciliteert in aangepaste materialen en er zijn enthousiaste vrijwilligers die de sporters begeleiden. De club is 2 jaar geleden in Rijssen gestart en heeft ondertussen 70 deelnemers in de leeftijd tussen 8 en 52 jaar oud. Vanuit omliggende gemeenten komen steeds meer aanvragen binnen en uitbreidingsplannen liggen op tafel.

Iedere dag en avond wordt er gesport in verschillende sporthallen in en om Rijssen, Ommen en Almelo en er wordt gezwommen. Op dit moment wordt hard getraind voor de Special Olympics. Vanuit Only Friends doen 13 deelnemers mee in de verschillende takken van sport. Reggeborgh is tevens één van de trotse sponsors van dit evenement.

Framerunnen is een succes

Op zaterdagochtend is iedereen welkom en wordt er gesport bij Atletiekvereniging Rijssen. Steevast zijn er zo’n 25 deelnemers zijn aanwezig: 1,5 uur lang sporten ze met elkaar en hebben ze plezier. Een vaste groep van enthousiaste vrijwilligers begeleidt de deelnemers, soms één-op-één of in een groepje. Eduard Leusink van Only Friends vertelt: “Mede door de sponsoring van Reggeborgh hebben we een aantal Framerunners, steps en ander materiaal aan kunnen schaffen. Eén van onze jonge deelnemers van 7 jaar kon niet zelfstandig lopen en maakte gebruik van een rollator. In de coronatijd heeft hij de racerunner thuis gebruikt en wat waren wij verrast om te zien dat hij nu niet meer achter een rollator loopt en iedere zaterdag fanatiek meedoet op de atletiekbaan!“

Veel jonge vrijwilligers

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor alle sportverenigingen. Maar voor Only Friends zeker. Eduard vervolgt: “We hebben het geluk dat we ook veel jonge vrijwilligers hebben. We investeren in opleidingen om de doelgroep zo goed mogelijk te kunnen trainen. Alle vrijwilligers krijgen de mogelijkheid om kosteloos aan diverse cursussen deel te nemen. Het is belangrijk dat ze weten hoe ze met de deelnemers moeten omgaan. Bij Only Friends wordt niet alleen gesport, er worden ook vriendschappen voor het leven gesloten.”

Wil je ook vrijwilliger worden bij Only Friends Twente? Meld je aan op www.onlyfriendstwente.nl. Ze zoeken op dit moment een sportleider in Almelo en trainers in Ommen.

Meer actueel