Reggeborgh ondersteunt onderzoek naar stamceltransplantaties bij kinderen met zeldzame ziekte

In juni 2022 bezocht Inge Wessels samen met Mirre de Noo het Leids Universitair Medisch Centrum. Daar kregen zij een presentatie van professor Arjan Lankaster over stamceltransplantaties bij kinderen met een zeldzame ziekte. Het was een indrukwekkend bezoek, waarin duidelijk werd hoe belangrijk en levensreddend stamceltransplantaties voor deze zieke kinderen zijn. Reggeborgh is al 8 jaar donateur van het Zeldzame ziekten fonds. Dit fonds strijdt tegen zeldzame ziektes, waaraan in Nederland jaarlijks 14.000 kinderen overlijden.

Inge Wessels vertelt: “Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek dat de levens van kinderen zo kan verbeteren of kan redden. Mirre de Noo vult aan: "We zijn ontzettend onder de indruk van de gedrevenheid van het team van zorgprofessionals en onderzoekers, dat zich al jaren inzet om niet alleen de wetenschap, maar ook de kwaliteit van leven van de zieke kinderen en hun ouders/gezin te verbeteren.

Bij Reggeborgh geloven we dat gezondheid de basis is voor ieders geluk. Daarom investeren wij op verschillende manieren in een gezonde toekomst voor iedereen in Nederland. Meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder op de website van het Zeldzame Ziekten Fonds.

Meer actueel